Når du skal så dine marker, er der en række vigtige punkter, som du skal have opmærksomhed på. Planterne har som brug for 17 forskellige næringsstoffer for at vokse og trives, og du skal sørge for at give dem det, de har brug for – helt fra starten. Det kan gøre en stor forskel for dit udbytte og i sidste ende din indtjening.

Der må ikke være noget, der begrænser plantens potentiale. Lav en plan og spørg dig selv ‘hvornår og hvordan skal jeg gøre det’ igennem hele sæsonen. Uanset om det er med mikronæring, gødning eller planteværn, er det vigtigt at have en plan for, hvornår og hvordan du skal køre i markerne. Det kan spare dig for tid og besvær senere hen.

Mikronæring er en række vigtige stoffer, som planterne har brug for. Det er de små mængder af mineraler og sporstoffer, som planterne bruger til forskellige processer i deres vækst og udvikling. Hvis planterne mangler mikronæring, kan det påvirke deres sundhed, kvalitet og udbytte negativt. Derfor er det vigtigt at give dem mikronæring fra starten, så de får den bedste start på livet.

 

Ram det grønne og spar penge

Når du skal køre på små planter, er det vigtigt at træffe det grønne. Hvis produktet er chelateret undgår du at spilde din mikronæring, og du sparer penge i det lange løb. Fordi chelatet stadig er fuldt plantetilgængeligt selvom det rammer jorden.

Opbevar dine varer på et lager i med en temperatur på over 10 grader, så er de altid klar til brug. Hav altid noget mikrosupport på lager, så er du klar når markerne bliver grønne. Du skal give planterne medvind fra starten, så når forholdene for en sprøjtning er gode, er det bare om at komme i gang. Det kan være afgørende for dit udbytte, at planterne har nærringstoffer til rådighed når der er vækst.

Hvis du dyrker raps, skal du være klar over at allerede ved 6. blads udvikling begynder rapsen at danne grundlag for skulper og blomster anlæg. Hvis planten mangler mikro- eller makronæring, går det udover udbyttepotentialet. Du skal derfor være opmærksom på om du med fordel kunne tildele bor og andet næring allerede fra efteråret.

 

Med og uden mikronæring

Forskellen taler for sig selv

 

Fuld udnyttelse af nærringstofferne i sprøjten

Alt hvad du kommer i sprøjten af chelateret mikronæring, kommer også med ud på bladene og gør gavn. Der er ikke noget der binder sig til andet kemi i sprøjten.

Vi anbefaler en strategi hvor man graduere vækstsæsonens mikronæring med 30 procent efterår/forår(inden buskningafslutning), 60 procent (inden aksskridning) og 10 procent (på aks inden modning), for understøtte den planten i dens vækst.

Vil du øge dine høstudbytter og forbedre din afgrødekvalitet, bør du overveje at anvende Interfillers mikronæringsprodukter. Vi har løsninger til enhver situation og kan tilpasse sig dine specifikke behov, og du kan spare kørsler ved at blande mikronæringsstofferne sammen med dine eksisterende planteværn i sprøjteplanen.