Nærmer det sig den tid på året hvor du skal så dine afgrøder, er der nogle vigtige ting, vi gerne vil have du skal have i mente. Planterne har behov for nogle forskellige næringsstoffer for at kunne overleve, og vil du have succes med dine afgrøder, skal du allerede fra starten være på dupperne.

Det handler om at holde spanden fyldt. Der må ikke være hul i potentiale-spanden. Det hjælper ikke at vente tre uger – man skal være klar. Planlæg derfor en strategi og stil dig selv spørgsmålene ‘hvornår og hvordan skal jeg gøre det’. Om det er med mikronæring, gødning eller planteværn, er det vigtigt at have en strategi for, hvornår det skal køres og hvordan.
sprøjtning-medvind-fra-starten

 

Undgå spild og kom afsted

Er du ude i markerne og skal køre på sort jord, er det vigtigt at ramme de grønne planter. På den måde undgår du bedst muligt spild af din gødning eller mikronæring, og sparer både tid og penge i det lange løb.

planter-medvind-grønne

Opbevaringen af dine varer skal ske på et lager i dit kemi-rum, og her skal der sørges for, at varerene er gjort klar til brug. Vent ikke med at klargøre varerne før dagen du skal ud i markerne og køre. Der skal være medvind fra starten, så når forholdene er klar til det, er det om at komme afsted.

 

Skelsættende bestemmelse

Dyrker du raps, er der en meget vigtig ting, du skal have i tankerne her i sensommeren. Allerede fra seks blade kan det bestemmes, hvordan udbyttet bliver. Er der hverken mikro- eller makronæring nok i planten, begynder den vækst allerede her at blive begrænset. Du skal derfor være opmærksom på dette, da det kan blive skelsættende for resten af sæsonen.

 

Har du spørgsmål til hvordan dine planter får den bedst mulige start, kan du tage kontakt til agro produktspecialist Ulrik Pers på telefon 3119 9266.