Med Interfillers laboratoriekontrol kan du være helt sikker på, at den behandling du planlægger at benytte i marken, ikke skaber problemer i sprøjten.

En laboratoriekontrol foregår på den måde, at kunden ringer til Interfiller med en forespørgsel omkring, hvorvidt en given tankblanding vil kunne lade sig gøre. Så man ikke pludselig står med en tilstoppet sprøjte, når planteværn og mikronæring skal i marken.

Når vi bliver spurgt, om det kan lade sig gøre at blande forskellige midler sammen, så går vi ind og simulerer nogle blandinger på laboratoriet. Her laver vi en grov kontrol af produkterne, hvor vi tjekker for viskositet, farve og pH. Som oftest ved vi, hvad det er for noget vand, den enkelte kunde fylder i sprøjten, og så kan vi i laboratoriet se, hvor pH ender op henne.

Nogle gange glemmer rådgiverne at kontrollere om vand, sprøjtemidler og mikronæring kan sammen i tanken, og så laver vi på laboratoriet en kopi af den blanding, der skal køres med, og så kan vi som oftest sige, “den er fin, bare kør!”

 

Med Fosmagnit er hårdt vand ikke et problem

Traditionelt har man været meget opmærksom på, hvor hårdt vandet er i den enkelte vandboring, der benyttes til sprøjtningen, fordi man i sprøjten ofte kører – eller har kørt – med stærke neutraliseringsprodukter; altså rene syrer. Det gør vi ikke hos Interfiller. Hos Interfiller benytter vi Fosmagnit: et flydende, koncentreret fosfor-magnesium-nitrat, der er en kompleks gødning til planterne. Fosmagnit tåler hele spektret, og så betyder det ikke så meget, om hårdheden i vandet hedder 20 eller 28, når man ligger på 0,5 liter Fosmagnit pr. 100 liter vand.

Vi har normalt ikke vandprøver liggende, men der er kunder, der kommer ind på laboratoriet med deres vand, og så starter vi en blanding op sammen med kunden og laver nogle simulerede blandinger, og så finder vi frem til, hvordan blandingen skal laves. Men som oftest kan vi klare rådgivningen omkring laboratoriekontrollen over telefonen. Det sker typisk sådan, at kunden ringer ind, og så går vi på laboratoriet. Så kan det være rådgivningen er, at kunden lige skal skære 100 ml eller 200 ml af det for at lande på den ønskede pH. Det sker også, at vi selv tager initiativ til at simulere en blanding, hvis vi hører om kunder, der benytter blandingsforhold, der kan være lige på vippen.

Oftest handler det om at finde balancen i tanken, og er vi i tvivl, så går vi lige på laboratoriet for at se, hvordan blandingen ter sig. Specielt når temperaturen nærmer sig frysepunktet kan trykket i sprøjten være med til at sænke temperaturen yderligere, og er blandingen meget koncentreret, så kan det fælde ud ved lavere temperaturer. I den situation går vi på laboratoriet, laver blandingen og sætter den på køl for at se, hvad man kan gøre. Og som regel er midlet mod frysende dyser at tilsætte lidt flydende N med i blandingen.

Er laboratorieansvarlige medarbejdere på fabrikken, tæt på laboratoriet, når kunden ringer, så kan vi normalt give sikkerhed for om tankblandingen kan køres uden problemer indenfor 15-20 minutter.

Labororatoriekontrol tilbyder vi til alle kunder, og det er ikke noget, vi tager ekstra for – det er en del af Interfillers servicepakke, der skal sikre grønne, sunde planter i god vækst.