Ligesom mennesker kan planter også lide af ernæringsmæssige mangler, men symptomerne på disse mangler er ikke altid synlige for det blotte øje. Det betyder, at planterne kan opleve stort udbyttetab, før vi ser visuelle tegn på, at noget er galt. Den skjulte sult er en udfordring for enhver planteavler, og for at løse problemet kan en plantesaftanalyse være med til at redde dine planter fra en svigtende sundhed og udbyttetab.

Du kan tænke på plantesaftanalysen som en blodprøve for dine planter. Ligesom mennesker ikke altid er bevidste om, hvad der foregår inde i deres krop, er det heller ikke altid let at vide, hvad der foregår inde i en plante. Plantesaftanalysen giver os mulighed for at komme tættere på vores planter og forstå deres ernæringsbehov på et meget dybere niveau.

 

Lær dine planter at kende

Plantesaftanalysen er ikke kun for de mest nødlidende planter. Det er et værdifuldt redskab, der giver os mulighed for at lære vores planter at kende på en ny måde. Ved at udføre regelmæssige analyser kan du opdage problemområder, længe før de bliver synlige.

Plantesaftanalysen giver os adgang til hele 20 målbare faktorer. Dette er en meget mere detaljeret og pålidelig måde at forstå, hvad dine planter har brug for, i forhold til traditionelle jordprøver. Husk, når planten først er spiret, er det planten, der skal have næring, ikke jorden.

Resultaterne af analysen giver dig en statusrapport på dine planter, hvilket giver dig mulighed for at træffe foranstaltninger, rette op og give støtte, inden vinteren kommer.

En af de største fordele ved at bruge plantesaftanalyse er evnen til at målrette din gødning, for gødningen har den største effekt, der hvor den virkelig mangler. Det er også værd at bemærke, at lave kobbertal i jorden ikke altid betyder lave kobberindhold i plantesaften. Plantesaftanalysen vil derfor give dig en klar indikation af, hvor der er behov for ekstra kobber og andre næringsstoffer.

 

Optimer din næringsstofstrategi

Analysen er nem at udføre. Bare tag en prøve af plantematerialet og send den til laboratoriet i begyndelsen af ugen (mandag til onsdag) for hurtigere svar. Ligesom en blodprøve, vil resultaterne give dig en stor mængde information om dine planter og deres ernæringsbehov.

Sammen med resultaterne fra din plantesaftanalyse kan du anvende chelater fra Interfiller, som hjælper med at øge optagelsen af næringsstoffer i planterne, hvilket gør gødningen mere effektiv. Chelater er helt enkle at bruge, og kan blandes med alt andet, som du ellers fylder i din sprøjte.

Når du er klar til at tage skridtet mod sundere og grønnere planter, kan du kontakte os for at nærmere information om plantesaftanalyser. Når vi har resultaterne, vil vi hjælpe dig med at forstå dem og lave en handlingsplan for dine planter.

Interfiller har altid chelater på lager, så du hurtigt kan udbedre eventuelle mangler.